Ιστορία   Η ιστορία μας ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω όταν στα μέσα της δεκαετίας του ’60, δίπλα στη ρεματιά στο Πολύδροσο Χαλανδρίου, αρχικά  λειτούργησε σαν ένα μικρό μπακάλικο προσφέροντας μεζέδες και κρασί στα λιγοστά τραπεζάκια που έβγαζε έξω.
   Το 1969 άρχισε να λειτουργεί σαν ταβέρνα με την επωνυμία η «Ωραία Εύβοια», λόγο καταγωγής,  όπου οι θαμώνες του Πολυδρόσου  έρχονταν να πιουν το κρασάκι τους συνοδεύοντας το με διάφορες νοστιμιές. Στα χρόνια που ακολούθησαν η σπεσιαλιτέ που ξεχώρισε ήταν η κλασσική κρεατόσουπα, “ το βραστό” ( μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι με πατάτες, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ). Καθώς οι πελάτες έδιναν ραντεβού,   ‘’..πάμε για βραστό..’’ , ‘’..θα τα πούμε στο βραστό..’’ ο ίδιος ο κόσμος επέβαλε άθελα του, την καινούργια ονομασία στο μαγαζί που πλέον μετονομάστηκε σε Ταβέρνα ‘’το Βραστό’’  αποτελώντας σημείο αναφοράς αρχικά για τους κατοίκους των βορείων προαστίων και μετέπειτα του λεκανοπεδίου της Αθήνας.
   Το 1982, χρονιά ορόσημο, οι οικογένειες Συλήρα και Φουντωτού ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την ίδια στέγη με σκοπό να προσφέρουν έντιμο φαγητό σε έναν ανεπιτήδευτο και φιλόξενο χώρο. Στην εξυπηρέτηση των πελατών προστέθηκαν σιγά-σιγά και οι  γιοί των δύο οικογενειών, που κατά την διάρκεια των διακοπών και των ελεύθερων σαββατοκύριακων τους, δεν έχαναν ευκαιρία να το παίζουν σερβιτόροι και να βιώνουν τεχνικές και  μαθήματα γύρω από την μαζική εστίαση.
   Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε και έτσι από το 2010 την διαχείριση του μαγαζιού αναλαμβάνει η νέα γενιά φέρνοντας τον αέρα της ανανέωσης στο μαγαζί, με σεβασμό στην ιστορία και στην παράδοση.

Φιλοσοφία   Βασική μας αρχή  όλα αυτά τα χρόνια είναι η άριστη ποιότητα των υλικών μας, δίνοντας πάντα μεγάλη σημασία στην επιλογή των προμηθευτών μας.  Φρέσκα υλικά μετατρέπονται στα χέρια μας σε σπιτικά και πρωτότυπα πιάτα με γεύσεις απλές – ωστόσο πλούσιες - εμπνευσμένες από την ελληνική μας παράδοση, με το μενού να διαμορφώνετε από έναν σταθερό πυρήνα κλασικών πιάτων αλλά και με εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας ανάλογα με τα διαθέσιμα φρέσκα εποχικά υλικά.
   Η αναφορά μας στο καλό φαγητό. Η ειλικρινή και τίμια αντιμετώπιση του πελάτη, που αλλώστε είναι και ο λόγος που μας εμπιστεύονται 3 γενιές πελατών, με πολλούς από τους οποίους έχουν αναπτυχθεί σχέσεις ζωής,  αποτελούν εγγύηση για την διαχρονικότητα της ταβέρνας αλλά και για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, με γνώμονα πάντα την άριστη σχέση ποιότητας-τιμής.
   Το φιλικό προσωπικό του Βραστού σαs υποδέχεται κάθε φορά με γρήγορο και διακριτικό σέρβις, πάντα πρόθυμό να σας εξυπηρετήσει κάθε στιγμή και σε κάθε σας ανάγκη.
Σήμερα διατηρώντας τον οικογενειακό χαρακτήρα, και αποτελώντας πάντα έναν χώρο χαλάρωσης και απόλαυσης, ονειροπόλησης και γέλιου, τόπου χαράς και διαφυγής από την καθημερινότητα, δεσμευόμαστε στην καθημερινή παροχή ποιοτικού φαγητού αποζημιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την απόφαση σας να μας επισκεφτείτε.